Hírlevél

HÍRLEVÉL 2017/01. szám
EGER ÉS VIDÉKE IPARTESTÜLET

Tisztelt Tagjaink!

Hosszú idő óta ismét jelentkezünk hírlevelünkkel.

Az elmúlt években Ipartestületünk munkavállalói létszámában sok változás történt.
Könyvelő munkatársunk hat évig volt távol, mely időszak alatt három könyvelővel dolgoztam együtt rövidebb ideig és négy diplomás fiatallal a TÁMOP pályázat keretében. Adminisztratív munkatársunk három éve munkahelyet változtatott.
Örömmel számolok be róla, hogy gyesen lévő könyvelő munkatársunk 2017. szeptemberétől ismét visszaállt a munka világába, így jelenleg ketten dolgozunk az ipartestületnél.

Fő bevételi forrásunk jelenleg is a könyvelés, melyet emelt díjas tagi szolgáltatás keretében nyújtjuk tagjainknak.

Másik bevételünk a tagjaink által fizetett tagdíj, harmadik forrásunk saját tulajdonú ingatlanunk bérbeadása és negyedik a biztosítás közvetítés.

Közeledik az év vége, az ünnepek ideje. A dolgos hétköznapok mellett ünneplésre is lesz lehetőségünk. Idén is megrendezzük Télapóváró műsorunkat, melyre ezúton is szeretettel hívunk minden gyermekes, unokás tagunkat és alkalmazottait.

Ideje: 2017. december 4. hétfő 16.00 óra
Műsoron: Csizmakaland a Babszem Jankó Gyermekszínház előadásában
Bné Sz.E.

Ipartestületünk 2017. évi szervezeti munkájáról:
Alapszabályunkban rögzítettek szerint háromhavonta elnökségi ülést kell tartani szervezetünknek. Ez az alábbi ütemezésben történt 2017. évben:
Március 27-én az alábbi napirendi pontokkal:
1. 2016. évi pénzügyi terv teljesítése
2. 2017. évi költségvetés tervezet
3. Adóbevallással kapcsolatos feladatok (egyéni vállalkozók, társaságok)
4. Egyebek

Július 4-én az alábbi napirendi pontokkal:
1. Pénzügyi beszámoló 2017. május havi teljesítésig
2. Tájékoztatás az IPOSZ XXXIV. Közgyűlésről
3. Eger és Vidéke Ipartestület aktuális feladatai
4. Egyebek

Október 2-án az alábbi napirendi pontokkal:
1. Pénzügyi beszámoló 2017. szeptember havi teljesítésig
2. Tájékoztatás az IPOSZ Országos Elnökségi Ülésről
3. Eger és Vidéke Ipartestület aktuális feladatai
4. Egyebek

Legközelebbi kibővített, évzáró elnökségi ülésünkre december 18-án kerül sor.
2017. évi Közgyűlésünket április 28-án tartottuk meg az alábbi napirendi pontokkal:
1. Elnöki beszámoló
2. Ügyvezetői beszámoló
3. Felügyelő Bizottság elnöki beszámoló
4. Alapszabály módosítása
5. Egyebek

Ipartestületünk az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően részt vett Eger Megyei Jogú Város által szervezett városi ünnepségen és koszorúzáson március 15-én és október 23-án.
Ipartestületünk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által végzett kutatási feladatokban nyújtott segítséget Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár vezetésével. A tanulmány címe „Jelentés az állam versenyképességét javító, vállalkozóbarát üzleti környezet megteremtését célzó, szükséges és lehetséges feladatait vizsgáló kutatásról”.
Érdeklődésük esetén rendelkezésükre bocsátjuk az IPOSZ kérdőíves felmérésről készített szöveges összefoglalást.

Pályázat figyelő
Az IPOSZ október 24-i Ügyvezetők Országos Értekezletén az Easy Learning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára című (VEKOP-8.5.3.17 kódszámú) pályázatra hívta fel az ipartestületek illetve tagjaik figyelmét.
A pályázat munkavállalók képzését finanszírozza, kettős könyvvitelt vezető, 3 fő statisztikai létszámot foglalkoztató mikro-, kis-, és középvállalatoknál.
Jelenleg azonban nincs megnyitva a beadási lehetőség a hivatkozott honlap szerint: „Az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek beadhatóságának kezdeti határidejét elhalasztja a felhívások felülvizsgálata és pontosítása idejére. A módosításokról és a beadás új időpontjáról közlemény ad majd tájékoztatást, kérjük, kövessék figyelemmel a www.palyazat.gov.hu oldalon megjelenő híreket.
A módosítások megjelentetését követően az Irányító Hatóság megfelelő időt fog biztosítani a változások feldolgozására és a beadásra való felkészülésre a támogatást igénylők számára, mielőtt megnyílna a beadás lehetősége.”

Szolgáltatásaink
Vállalkozói, szakmai érdekképviselet
Tanácsadás vállalkozás indításához, fejlesztéséhez

Könyvelés
Tagjainknak emelt díjas tagi hozzájárulás keretében nyújtunk teljes körű könyvviteli szolgáltatást egyéni vállalkozóknak és társaságoknak szakmai felelősségbiztosítás mellett. A könyvelés szinte napi szintű tevékenység egy-egy vállalkozás számára, ezért az ipartestület szeretné tagjainak munkáját segíteni azzal, hogy ezt az adminisztrációs feladatot vállalja. Szívesen fogadjuk, ha erre felhívja figyelmét ismerőseinek, üzletfeleinek.
Adó és biztosítási tanácsadás
KÖBE (biztosításkötés)

Tanfolyamok biztosítása
Célunk, hogy minél több tanfolyammal segítsünk a vállalkozóknak szakmai ismeretüket bővíteni, illetve olyan képzésekkel és egyéb előadásokkal színesíteni az ipartestület program-/szolgáltatáskínálatát, amely nem kifejezetten szakmai jellegű, hanem az egyéni érdeklődési körnek megfelelő tematikát vagy hobby tevékenység témakörét meríti ki.

Terembérlés
Székházunk minden szintjén rendelkezésre áll kiadó helyiség, az alagsorban 20 fő, a földszinten 10 fő képzésére alkalmas tanterem van, míg a 2. emeleten 70 négyzetméteres megszépült előadótermünk alkalmas bármilyen rendezvény, oktatás lebonyolítására. Kérjük, jelezzék felénk bérlési szándékukat!
Informatikai szolgáltatásnyújtás
A mai fejlett technika kihasználásával még hatékonyabbá lehet tenni egy vállalkozást. Az elektronikus felület megkönnyíti a bemutatkozást, a reklámtevékenységet, a kommunikációt, valamint a híradást. A e-szolgáltatásaink között szerepelnek olyan lehetőségek, mint például: email-cím létrehozása vagy honlapunkon történő reklámfelület kialakítása.
Tagjaink ajánlása, marketing tevékenység
Igény szerint szeretnénk segíteni vállalkozóinkat olyan formában is, hogy különböző eszközökkel próbáljuk propagálni tevékenységüket, hirdetni szolgáltatásaikat, termékeiket. Ha kedves Tagjaink igényt tartanak rá, kiajánljuk vállalkozását akár érdeklődő magánszemélyeknek, de akár önkormányzatok figyelmét is felhívjuk az Önök szakmai tevékenységére (nyertes pályázatok kapcsán).

2018. évi adóváltozások
– Az Országgyűlés elfogadta a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről és a kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. Eszerint 2018. január 1-jétől a szociális hozzájárulási adó 22-ről 19,5 százalékra mérséklődik, ami a tervezettnél 0,5 százalékponttal nagyobb mértékű csökkentés.

– Az egészségügyi szolgáltatási járulék a 2017-es havi 7110 forintról (napi 237 forint), 2018. január 1-től 7320 forintra nő (napi 244 forint).

– A törvény nyomán a főállású kisadózók (KATA) által igénybevett pénzbeli ellátások alapja 94 400 forintra, illetve magasabb összegű tételes adó fizetése esetén 158 400 forintra emelkedik.

– A munkáltató már a 2017-es évre vonatkozóan sem készíthet munkáltatói adómegállapítást, valamint hogy a mezőgazdasági őstermelőknek és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyeknek az adóhatóság először a 2017-re vonatkozóan készít bevallási tervezetet.

Aktualitások
– 2018. január 1-jétől indul az úgynevezett cégkapu szolgáltatás, amely a már jól ismert ügyfélkapu vállalkozásoknak szóló változata lesz. Az új rendszer a gazdálkodó szervezetek és az állam közvetlen, elektronikus kommunikációjának biztosítása érdekében jön létre. Mindez azért bír nagy jelentőséggel, mert a jövő évtől a gazdálkodó szervezeteknek elektronikus úton kell kapcsolatot tartaniuk az állammal. Azaz 2018. január 1-je után az érintettek már csak a cégkapun keresztül küldhetnek majd hivatalos ügyekben dokumentumokat, és a hatóságok is ezen keresztül kommunikálnak majd a céggel. Az ehhez szükséges hivatalos elérhetőségnek a cégjegyzék adatai között is meg kell jelennie. A cégkapu bejelentkezésre szolgáló határidő 2017. augusztus 30. 2017. december 31-ig azonban úgynevezett türelmi időszak van érvényben, azaz év végéig szankciókra nem kell számítani azoknak sem, akik elmulasztják a nyár végi bejelentkezési határidőt.
– Módosította a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az európai uniós forrású, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram” (GINOP-8.1.1-16) termékleírását.
A 2017. november 15-én hatályba lépő módosításoknak köszönhetően bővítésre került a kölcsönre jogosultak köre, és már a mikrovállalkozások is igényelhetik a rendkívül kedvező, nulla százalékos kamatozású hitelt. További könnyítés, hogy a kölcsön összegének minimálisan felvehető összegét, a korábbi 100 millió forintról 5 millió forintra csökkentették, amely szélesíti a potenciális ügyfelek körét.

Alkalmazható üzemanyagárak (2017.01.01-12.31)

Uzemanyag_arak


Jegybanki alapkamat: 2016. május 25-től: 0,90 %

Meghívó
Eger és Vidéke Ipartestület sok szeretettel meghívja Önt és kedves gyermekeit, unokáit a 2017. december 4-én, hétfőn 16.00 órakor kezdődő Télapóváró rendezvényünkre. Helyszín: 3300 Eger, Csiky Sándor u. 32. II. emeleti előadóterem
Rendezvényünkön a Babszem Jankó Gyermekszínház művészei lépnek fel Csizmakaland című műsorukkal.
Részvételi szándékukat szíveskedjenek a 36/313-033-as, a 70/384-4789-es telefonon, vagy az iposzeger@iposzeger.t-online.hu e-mail címen jelezni! Az előadás 16.oo órakor kezdődik, kérjük pontos megjelenésüket!
Eger és Vidéke Ipartestület Vezetősége

 

 

Aktuális híreinket a Hírek menüpont alatt

találják!

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél

Eger és Vidéke Ipartestület

2014/III. szám

 

Tisztelt Tagjaink!

Eltelt újabb három hónap legutóbbi hírlevelünk óta ideje hát hogy elkészítsük idei első Hírlevelünket.

Először is sikerekben és eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk minden tagunknak! Az év első hónapjai dolgosan teltek számunkra, hiszen minden új év a megelőző évről történő számadásról szól, ennek szellemében dolgoztunk azon, hogy tagjaink bevallása határidőig elkészülhessen, amit intenzív munkával sikerült is teljesítenünk.

A továbbképzésünk lassan a végéhez ér és ennek eredményeképpen készítünk egy tanulmányt, melyben feltárjuk az Ipartestület jelenkori állapotát és javaslatokat fogalmazunk meg arra vonatkozólag hogy mit kellene másképp csinálni ahhoz hogy az Ipartestület működése eredményesebbé válhasson.
Továbbra is hisszük, hogy erőfeszítéseinket végül siker koronázza.

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy éves Közgyűlésünket 2015. április 29-én 16:30-kor tartjuk. A mellékelt meghívón olvashatóak a további részletek. Kérjük jelezzék részvételi szándékukat, hogy kalkulálhassunk a várható létszámmal!

  Tartalom

Aktualitások
Fontos közlemények
Szolgáltatásaink
Pályázatfigyelő
Jogszabályfigyelő
Pénzvilág

 

 

 

 


 

Aktualitások

 

Véglegessé vált a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen készülő Kisokos kiadványban szereplők köre, ha minden a tervek szerint halad, akkor a tavasz folyamán a kiadványok nyomtatásba kerülnek, és azt követően kipostázzák őket a térség lakosságának.

Az Ipartestületnek otthont adó épület földszinti irodái ősz óta üresen álltak, szerencsére sikerült bérlőt találnunk egyik irodahelyiségünkbe, azonban további két irodánk továbbra is üresen állva várja az új bérlőjét. Ha valamely tagunkat vagy ismerősét érdekli kiadó bérleményeink valamelyike, akkor a feltüntetett elérhetőségeinken tudnak érdeklődni.

Tájékoztatni szeretnénk tagjainkat hogy a honlapunkon konkrét jogeseteket bemutató sorozatunk indul, amelyben konkrét élet események jogszabályi háttere kerül bemutatásra, kérdések és arra adott válaszok formájában.

Oldalak: 1 2 3 4 5